neden itünün alm kursuna devam etmiyorsun hayır yani o yetersiz mi diye soruyorum (ya da belki de acelen vardır yazı boş geçirmek istemiosundr)
ben de lisede 2.yabancı dil olark gördüm almancayı ama hemen hemen 0'landı.itünün kursuna başlmayı düşünüorum önümzdeki dönemden itibaren o kursla devam etsem almancam belli bi düzeye gelir mi ya da böyle diğer özel kurslara gitmek gerekli mi ?
sevgili bölümdaşım;
İTÜ'deki kursa ben de katıldım yaklaşık 2 aylık süre için.
birincisi, sınıflar oldukça kalabalık. yani düşün 30 kişiye tek tek 'wie alt bist du?' diye soran bir eğitmen ve genellikle 'neunzehn' ya da 'zwanzig' diye cevap veren bir sınıf... Sence ne kadar etkili olur. İkincisi, sıkışık ders programları arasında, kurların saatlerine programını uydurman çok güç oluyor.En azından dışardaki kurslarda akşam ya da haftasonu seansları da mevcut.Üçüncüsü, okul hala 'moment mal' adında kalıp ezberletici, saçma bulduğum bir kitabı kullanma konusunda ısrarcı.Dördüncüsü, ikinci kurdan itibaren bence hocalar 'almanca' olarak ders anlatmalı.
Kişisel fikrimi söylüyorum.Süper ileri Almancam yok ama İngilizce'den ayrı tutulması gereken bir özelliği var Almanca'nın. İngilizce kolaydan zora giden bir dildir ve başlangıçta çok da kastırmıyor. Almancada, çok basit bir cümleyi kurmanız için bile bir sürü kural (İsmin hallerinden tutun da, dönüşlü fiillere kadar) bilmeniz gerekiyor. O yüzden, başlangıç kısmını keyifle yapabileceğiniz, bu işin uzmanlarının bullunduğu bir yerde yapmalısınız derim ben.